keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Mahtava messariviikonloppu takana

Viime viikonloppu vietetty messarissa ja pakko sanoa, että oli rankka reissu, mutta sitäkin onnistuneempi.

Otin tosiaan perjantain koulusta vapaaksi, olisi koulu loppunut vasta puoli viideltä, joten otin samantien koko päivän, jotta voitaisiin lähteä heti valoisaan aikaan ajamaan kohti Hesaa. Ei kyllä ollut mikään mieluisa ajokeli, lumi pöllysi ja oli kaikinpuolin kylmä. Kirsikkana kakun päällä huomattiin perillä, että Helsingin keskustassa oli lunta kunnolla kun puolet autoistakin hautautuneet siihen, että yritäs nyt siinä etsiä autopaikkaa meidän matalalle autolle. Monien mietteiden jälkeen löydettiin onneksi lumikola kämpiltä, joten jätettiin lumenluonti autolta suosiolla aamuun. Olisikohan ehkä sittenkin kannattanut mennä Kennelkerhon bussilla? Navigaattorikin päätti perseillä oikein kunnolla, eikä siitä loppujen lopuksi ollut apua pätkän vertaa.

Mutsi pesi Cloudyn illalla kämpillä ja itse sain aikaa stressata Windyn koiratanssikisaa. En ole varmaan koskaan jännittänyt mitään yhtä paljon, etenkään etukäteen, en aksakisoja, tokokoetta, näyttelyitä...mitään. Tämä oli nyt noteeraus sillekin. Mutsi pesi Cloudyn illalla, vaikka itekin moiseen hommaan tarjouduin, niin myönnän, etten tarjouksesta kehdannut myöskään kieltäytyä. :D

Cloudy Winnerissä viime vuonna (2011)


Aamulla saatiin auto onneksi ylös (jes!) eikä edes jouduttu pitkiin jonoihin, jotka johtivat messukeskukselle, tultiin toisesta suunnasta, joten säästyttiin siltäkin. Tosin paikalla piti olla jo yhdeksältä koiratanssin vuoksi, mutta muistaakseni oltiin messarissa 08:30. Kävin ilmoittautumassa ja täyttämässä (jo vapisevin käsin) kilpailukirjan ja otin viime hetken treeniä nurkassa, kun saatiin häkille hyvä paikka. Halusin Windylle heti alkuunsa hyvän fiiliksen, vaikka tiedostin jo, ettei se välttämättä kannattavaa olisi, tehty mikä tehty.


Mutsi vei Cloudya kehässä, kun itse olin koiratanssikisaajien alueella katsomassa televisiosta muiden suorituksia, mikä ei omalle jännitykselle tehnyt yhtään hyvää. Laskin koirakoita mielessäni ja kyttäsin lähtölistaa, lähdettiin ALO-freestylessä viidensinä, meitä oli yhteensä luokassa seitsemän. Niin siinä sitten vaan kävi, että loppujen lopuksi tuli meidän vuoro. Hyvin fiiliksin lähdettiin ja koira pysyi alussa maassa (jesjes!) mutta sen jälkeen kaikki tuntui menevän enemmän tai vähemmän penkin alle. Ei keskittynyt niin kuin olisin toivonut ja tehtiin liikkeitä myöhässä sekä ne ns. satavarmatkin kohdat menivät perseelleen. Oli sitten koreografian jälkeen suoraan sanoen vittuuntunut tunne, "prkl, me ei tulla tänne enää ikinä. Nää oli meidän ekat ja vikat kisat."

Mietittynä näin jälkikäteen olosuhteet olivat kuitenkin koiralle haastavat ja tekihän se sentään paremmin kuin odotin, koska en suoraan sanoen odottanut sen tekevän yhtään mitään, lähin veikkaukseni oli että se olisi mennyt suoraan lukkoon.

Kun vihdoin ja viimein kaikki suoritukset oli katsottu loppuun ja julistettiin tuloksia, (niitä lähdettiin luettelemaan takaperin, eli seiskasta) odotin koko ajan että meidät sanottaisiin ja oli suoranainen ihme, ettei oltu sijoilla 5-7. Oletin, että sijoitutaan maximissaan viidenneksi. Vaan ei. Viimeisen neljän kuunteleminen oli aivan karseaa, jännitti aivan pirusti ja olin varma, että seuraavaksi mainitaan meidät. Kun ei tultu kolmansiksikaan, niin olin varma että tultiin toisiksi, mutta siellä kuulutettiinkin joku bortsu. Olin siinä aivan WTF?! Ja kun tajusin olin aivan fiiliksissä, ME VOITETTIIN!!! Tosin tajusin asian vasta sen jälkeen, kun ihmiset alkoivat onnittelemaan, odotin jonkun sekaannuksen käyneen tai jotain, mitä tahansa paitsi meidän voittoa.

Tuomareiden kommentit & pisteet:

Laura Jalli (ylituomari): "Alun pienen haahuilujen jälkeen ohjelma parani. Aivan kaikkea koira ei tehnyt, mutta liikkeitä oli mukavasti ja pääosin koira teki ne hyvin. Sopusuhtainen pari."
168p.

Marita Packalèn: -
163p.

Hannele Parviainen: "Vaikeitakin liikkeitä ALO-luokkaan. Tunne, että musiikki ja ohjelma eivät ihan kohdannut."
153p.

Ärh, vikan tuomarin mielestä ei oltu tarpeeksi päteviä ja hänen pisteiden vuoksi ei tullut KUMA:a, mutta mennään keväällä uudestaan samalla koreografialla, koska en uutta jaksa alkaa väsäämään ja tehdäänkin uusi vasta sitten, jos ollaan jouduttu toteamaan, ettei useamman yrityksen jälkeen tuo kelpaa.

Ei se omaa voittoonsa arvostanu
Pahimman järkytyksen jälkeen lähdin seuraamaan Cloudyn kehää, jossa mutsi sitä esitti. Eukut (13kpl) meni yllättävän nopeasti eikä Cloudyllakaan mennyt niin huonosti kuin olisin luullut, tuloksena NUO ERI2. Arvasin, että kapeasta eturinnasta tulee sanomista ja nytkin kuulemma SA jäi uupumaan sen vuoksi. Viime vuonna sen ollessa junnu siitä ei vielä rokotettu, koska se oli vielä junnu, mutta eipä sitä nyt enää katsota läpi sormien, kun koira lähenee 2v ikää.

Arvostelu: "Tasapainoinen narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Oikeat pään linjat , miellyttävä ilme, hyvä kaula, ylälinja & häntä. Rintakehä saa vielä täyttyä ja etuosan rakenne tiivistyä. Hyvä raajaluusto & kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella mutta kapeasti. Erinomainen karvanlaatu, ei täydessä turkissa tänään. Harjaantunut esiintyjä.

NUO ERI NUK2.

Hyvä arvostelu mielestäni. Tosin etuosan tiivistyminen vähän mietityttää, kun nimenomaanhan siitä pitäisi tulla leveämpi?

En jaksanut jäädä katsomaan ryhmiä, vaikka suunnittelinkin jääväni, mutta väsymyksen keskellä ei se monen tunnin istuminen melussa enää houkuttanut, kämpillä nukkuminen sen sijan kyllä.

Seuraavana aamuna taas skarppina paikalle, aamulla oli tiedossa viimeisten shoppailujen tekeminen ja kuvailua. Eukutkin päätin kuvata kunnolla, kun urokset jäi edelliseltä päivältä kuvaamatta. Etukäteen tuomaria ehdin kattella sen verran, että kun arvosteli akitat niin ei kyllä säästellyt vihreää korttia ollenkaan. Ties miten moni koira sai T:n, mutta ite on hyvä mennä pätemään kun en rodusta paljoa ymmärrä, sen ainakin sain selväksi, että tiukka tuomari kyseessä joka tapauksessa.

Jännityksen vallassa Cloudylle napsahti ERI ja SA ja nuortenluokan voitto. Wtf, rimpula pääs paras narttu - kehään. Siellä hienosti kolmanneksi kera varasertin, joka on muuten meidän kolmas laatuaan. Ei tyhjin käsin lähdetty kuitenkaan, mutta ei tullut tuomarista mikään eukkuasiantuntija kuva kuitenkaan. Turhan moni tuomari aivan turhan lepsu justiinsa tämän rodun kanssa.

NUO ERI1 SA PN2 VASERT
Otan laadukkaita liikekuvia..
Arvostelu:
"Tyypillinen, sievä nuori narttu, jolla oikeat mittasuhteet ja erittäin hyvä luonne. Kaunis pää, hienot mantelisilmät. Hyvä ylälinja, hyvä häntä, aavistuksen ahtautta takaliikkeissä. Hyvä väritys, oikea karvanlaatu.
NUO ERI NUK1 SA PN3 VASERT

Ei hullumpi arvostelu, olen kyllä sikatyytyväinen siihen, että tuolla on noin hyvä luonne. Suurin osa omistajista/esittäjistä otti koirasta kiinni hampaiden tarkistuksen ajan, ettei koira lähde peruuttamaan. Itepä ei tarvitse pelätä moista.
Ei siis mitenkään epäonnistunut reissu kyseessä kuitenkaan ja tuloksetkin tuli koiranettiin ennätysajassa, Windyn tanssitulosta joudun tosin varmaan odottamaan hyvän tovin.

Vähän shoppailin
Piti lähinnä ostaa Windylle uusi aksapuku ja Hurtan pisteeltä tarttuikin sellainen mukaan ja vähän muutakin ilmeisesti...
Eritoten olen tyytyväinen tuosta tottiskokeiden sääntökirjasta, sitä olen metsästänyt kissojen ja koirien kanssa ties mistä ja nyt löysin, hintaakaan ei mokomalla ollut kuin 4€, odotin jotain paljon pahempaa. HauHau:n kojulla tuli käytyä kanssa useaan otteeseen ja seuraavan vuoden treeninamit jo varmaan löytyykin nyt omasta takaa, kun ostin kaksi laatikkoa lihatikkuja (50kpl liha & kana), naudanmaksapaloja, tonnikalapaloja & ankkafileetä. Ihan heti ei lopu kesken!

Tänään olisi lähtö seuranmestaruus-mölleihin, johon tulee mukaan Cloudy (kisataan seuranmestaruudesta, joka jää haaveeksi bortsujen yms. nopeiden seassa) ja Windyn kanssa mennään ainakin 1.lk:n radalle. Päästään testaamaan uutta takkia käytännössä! Sunnuntain treeneihin kun en ehtinyt enkä mennyt sitäkään edellisellä viikolla tapattapaan itseäni, kun olin sairaana. Tällä viikolla meitä ei kyllä pidättele sitten mikään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti