torstai 13. joulukuuta 2012

Epistelyä ja kiroamista

Jooh, tulihan sitten niihin epiksiin eilen lähdettyä.

Ilmoitin Cloudyn mölliradalle + uusinta ja Windyn 1.lk:n radalle + uusinta. Oltaisiinhan me voitu 3.luokankin rata mennä (etenkin nyt kun koira on kakkosissa kahden nollan kera, niin ei viitsisi kauheasti mölleissäkään 1.luokassa jankata) mutta kun sain mutsin koiranaulakoksi, niin en viitsinyt siellä samantien mitään kolmea tuntia juoksennella ja seisottaa sitä koirien kanssa.

Mölliluokan radaksi Cloudyn rata oli yllättävän vaikea, sisälti monta kinkkistä kohtaa, mutta meiltä rata tysähti siihen ettei koira mennytkään muuria (näytti olevan korkeampi kuin Kennelkerholla) joten ohitettiin se, josta seurauksena 50 virhepistettä (=HYL) ja tuo putosi puomiltakin, joten lopetin radan siihen kun olin ottanut puomin uudelleen. Kontaktienkin kanssa tuo sikaili, joten kun olin varmistunut että toiselle radalle voidaan vielä mennä, niin otin sen asenteen että kontaktit tehdään kunnolla. Saatiin sentään rata tehtyä loppuun tällä kertaa, vaikka hylly tulikin edelleen siitä, että ohitettiin muuri. Kyllä me muutenkin siellä sekoiltiin, mm. putkiin tuo ei olisi tahtonut mennä. Oltiin toiseksi viimeisiä (kilpailijoita maximölleissä yhteensä 18) ja aika oli 1min 35.03s. Eipä Windynkään kanssa olla koskaan kyetty moiseen!

Siellä sitten muita maximöllejä seuratessa kolahti edelleen alitajuntaan se tosiasia, että jos ja kun me joskus aletaan kisaamaan, niin se joudutaan tekemään siellä tuulennopeiden bordercollieiden ja australiankelpieiden seassa. Me ollaan väistämättä niille hitaampia.
Tosin siellä taas katselin sitä menoa suoraansanoen kauhulla, että miten ne koirat siellä menee. Ollaan joo tyytyväisiä hyvistä ajoista, mutta käykö ohjaajilla mielessä, että koirat siinä särkevät itsensä? Tuskin. Eipä se uutta ole, että koirat vetää radalla kirjaimellisesti kolmijalkaisena ja rampataan hierojalla ties missä kun koira nilkuttaa tai sitten ei näytä kipua ollenkaan.
Toko on onneksi turvallisempi laji ja se tulee olemaan Cloudylla päälajina edelleen, kun se on se "meidän juttu" joka sujuu.

Windy viime vuonna Kennelkerhon treeneissä


Windyn kanssa sitten ekalta radalta 5vp ja toiselta radalta nolla kera kolmossijan. Saatiin suklaata (jipii, mulle!) sekä kynttilätuikku (miksi niitä nyt ikinä kutsutaankaan, en tiedä). Kivat palkinnot kuitenkin.

Dacusta taas puheenollen, se on lihonnut. *Kiroaa* Iskä oli sitä messariviikonlopun ajan "vähän" syöttänyt ja ainakin puolet siitä kolmesta kilosta, jotka sain siltä pudotettua syksyn aikana on tullut takaisin. En edes halua punnita tuota ja katsoa todellisuutta silmiin, että se olisikin ottanut kaikki ne vaivalla pudotetut 3kg takaisin. En oikeesti jaksa tätä enää. En mä huvikseni rämpinyt koko syksyä sen kanssa metsissä ja ties missä, että siltä lähtisi pois edes parisataa grammaa viikossa. Nyt se kaikki on kirjaimellisesti valunut hukkaan. Perkele, tässä ei auta kuin aloittaa alusta.

Nyt se näyttää tältä, ollaan lähtökuopissa
On tosin tullut selväksi, ettei mulla ole päätösvaltaa tuon koiran asioihin. Porukat saa syöttää sille vaikka läskiä samanaikaisesti laihdutuksen kanssa. Multa ei vaan onnistu se asenne että "syöttäkööt miten lystäävät, eipä ole mun koira" koska en mä halua joutua kuoppaamaan sitä jo kahden vuoden päästä ton mahan takia. Mielummin yritän, vaikka se mitä todennäköisimmin turhaa onkin.

Digillä on kanssa liikunta jäänyt vähemmälle, kun liikkuminen edelleen vähän mutkikasta noiden tappelun seurauksena. Ei tuo liikuntatauko tee senkään mahalle yhtään hyvää, vaikkei se on nytkin jo tankki. Jospa vaan nyt keskittyisin Dacuun aivan ensimmäisenä, ei sillä etteikö Digikin voisi tota painoaan pudottaa, mutta ekana odotan että se parantuu kunnolla.

Jyväskylässä, tai no Vaajakoskella olisi ensi sunnuntaina möllitoko, jonne ajattelin mennä, jos vaan saan kyydin. Cloudyn kanssa alokasluokkaan ja Windyn kanssa mölleihin. Näkisi samalla, olisiko oikeasti realia lähteä kokeeseen tuon nuorimmaisen kanssa vuoden alusta. Hyvältä on tähän asti näyttänyt, mutta odotan nyt noita möllejä, että näkisi miten kaikki sujuu sitten jo kokeenomaisessa tilanteessa. Toivottavasti vaan kyyti järjestyisi! Mulla on tosin samana päivänä treenitkin, että siinä olisi juoksemista kerrakseen, mutta eipä noita möllitokoja niin usein ole, että olisi varaa jättää menemättä vaan treenien takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti