perjantai 28. joulukuuta 2012

Ensi vuoden suunnitelmia

Mennyt  vuosi on tapahtumarikas, enemmän tai vähemmän jokaisen koiran osalta. Ensi vuodelle ajattelin tehdä jonkinlaista suunnitelmanhakuista tavoitelistaa, että mitä pyrittäisiin tekemään ja kokeilemaan.

Mutta mites tämä vuosi on jokaisen koiran osalta mennyt? Kilometripostaus on edessänne!

WINDY

- Agilityn kisakorkkaus
- Tokon kisakorkkaus
- Koiratanssin kisakorkkaus
- Agissa nousu 2.luokkaan + nollia sieltä
- Näyttelyistä EH
- Mätsärituloksia
- Tuttujen handlattavana

Windyn osalta oikein mainio vuosi, ellen sanoisi. Agilityssä ensimmäinen kisavuosi lähti paremmin kuin hyvin käyntiin ja nyt alle vuoden verran kisanneina ollaan yhtä nollaa vaille kolmosluokkalaisia. Ekassa tokokokeessa ei kaikki mennyt putkeen ja saatiin nollatulos/ei tulosta, mutta ainakin löydettiin syksyllä maailman paras tokokouluttaja, jonka valvovan silmän alla ollaan päästy tässäkin lajissa eteenpäin. Ensi vuosi näyttää siis tokonkin osalta melko lupaavalta! Koiratanssikin on sujunut mallikaasti alkeiskurssin jälkeen ja ekat kisatkin käytiin messarissa voittamassa, eli saatiin aivan oikea koreografia aikaiseksi. Käytiin myös Kuopion KV:ssa nappaamassa EH, eli Windyn näyttelyura saa olla siinä. Tämä ei siis ole mikään "pska koira sai EH:n" vaan oikea hehkutus, koska Windy ei ole ollenkaan EH:n arvoinen koira, joten se oli oikea lottovoitto. Mätsäreissäkin sijoittui kivasti pitkin vuotta sekä oli Annin (Aasan om.) handlattavana, parhaana tuloksena SIN1 BIS4. Sekä serkkuni kanssa mätsärissä junior handlerissa JH2! Kiva saada Vinskiä vieraiden käsiin välillä.

Eka LUVA-nolla Varkaus 7.7.2012 sij. 2


ENSI VUOSI?

- Agilityssä nousu 3.luokkaan + tuloksia sieltä. (Hyllyjä tai nollia, aivan sama, kunhan saadaan kisakokemusta.)
- Uudelleen koiratanssikisoihin + ehkä nousu avoimeen?
- Tokokisoihin loppuvuodesta.
- Mätsäreitä
- Kaverien handlattavana
- LAIHDUTUSKUURI
- Muutamia uusia temppuja/liikkeitä.
- Opetellaan itsekin jonkinlaista kehäesiintymistä?
- Terveystarkit
- Muutamia aksan epäkohtia, mm. kepit kuntoon ja tiet pienemmiksi.

CLOUDY

- Näyttelyistä 6x SERT & 2x CACIB, 2x VASERT, 1x VARACACIB + ROP-JUN.
- Virosta EEJV-12, EEV-12 + junnuserti.
- ALO-liikkeet kunnossa
- Mölleistä 160p.
- Siitä on tullut teinipellen sijasta melkein koira.
- Aksan harjoittelua
- Mätsäreistä tuloksia

Hyvä vuosi Cloudyllakin ollut, mitä nyt aksa jäänyt turhan vähälle, mutta ehtiihän sitä. Näyttelyissä ollaan pärjätty mukavasti, mutta eritoten olen tyytyväinen siihen, miten hyvin toko on lähtenyt rullaamaan. Mätsäreissä päästiin kaksi kertaa BIS-kehään tuloksin BIS4 & BIS2. Pahimmat murkkuilutkin alkaa olla ohi ja sehän vetää jo Dacullekin vertoja tottelevaisuuden suhteen!

Viron Voittaja -> EEJV-12 EEV12


ENSI VUOSI?

- Tokokisoihin -> TK1?
- Noudon opettelua
- Pari näyttelyä -> FIN MVA?
- Ulkomaille, Tallinna Winner?
- Aksan treenailua + möllejä
- Terveystarkit
- Pentusuunnitelmia? (Riippuu täysin siitä, onko koira terve.)
- Tutuille handlattavaksi.
- Koiratanssin alkeiskurssille.
- Jäljen kokeilua?
- Uusien liikkeiden & temppujen opetteulua, ehkä omaa koiratanssikoreografiaa?

Cloudyn osalta ensi vuosi on toivottavasti aktiivisempi. Terveystarkit alkuvuodesta, helmi-maaliskuussa kun juoksuista on ehtinyt kulua muutama kuukausi. Näyttelyistä sen verran, että ajattelin näyttelytauolle sitä jättää ja valioksi käyttämässä, mutta nyt mutsi on innostunut taas sen verran näyttelyitä suunnittelemaan, että saa nähdä, tuleeko tauosta mitään. Tokokeeseen mentäisiin mieluiten alkuvuodesta ja TK1:sen hakemista. Aksaa treenaillaan jahka saan hallille itsenäisen treenioikeuden (pitääkin huudella sinne perään, kun ei ole viestiä kuulunut). Koiratanssin alkeiskurssille olisi myös nastaa mennä, tosin tiedä menenkö mielummin Dacun kanssa. Jälki olisi mielenkiintoista ja olisi kiva päästä sitä kokeilemaan tuon nenäkoiran kanssa. Jatketaan ensi vuosi jälleen sen noutokapulan kanssa taistelua.
Tutuille yritän sitä kanssa lykätä handlattavaksi, että oppii menemään eri ihmisten kanssa, Annin ja Jarmon kanssa se on jo mennytkin, mutta muidenkin! Jos ei muut sitä kokeile, niin serkulle ainakin lykkään johkin mätsäriin. JH-kisoihinkin sitä voisi lainata, jos joku haluaa tuota tuulella käyvää aasia kokeilla.

DACU

- Aksailua + möllikisoja -> aksan lopettaminen.
- Tokoilua
- Temppujen opettelua
- Canicrossailua
- Laihduttaminen

Hieman köyhähköltä on Dacun vuosi vaikuttanut, vaikka se ei olekaan sen vähemmälle jäänyt. Aksa jouduttiin loppukesän tienoilla lopettamaan, joka puolestaan vaihtui tokoharrastukseen ja erilaisten temppujen opetteluun. Koira oli kanssa syksyllä aivan porsasmaisessa kunnossa (kiitos kuuluu iskälle) ja jossain vaiheessa olikin 3kg laihempi. Vaan enpä ole sitä puntarille uskaltautunut viemään, mutta olen toiveikas, ollaan liikuttu paljon ja koiran kunto on kohonnut, ei väsy enää lenkeillä kuten ennen ja jaksaa viipottaa Cloudyn perässä miten pitkään vaan, ennen maximissaan pari kilometriä kunnes väsyi.

Näytti keväällä noinkin vanhalta


ENSI VUOSI?

- Tokoilua
- Koiratanssia, oma koreografia -> ehkä kisoihin?
- Normaalipainoon pääseminen
- Uusien liikkeiden ja temppujen opettelua
- Jäljen kokeilua?

Ensi vuosi otetaan ihan rauhallisesti, vaikkei poikaa silti toimettomaksi jätetä. Koiratanssiliikkeet saa tuon selvästi fiiliksiin, tosin kuin toko, joten kokeillaan ensi vuonna mennä vaihteeksi tanssilinjalla. Kunnon kohotus ja normaalipainoon pääsy kanssa yksi tavoite, johon pyritään oikeasti muiden ollessa enemmän suuntaa-antavia. Uusia liikkeitä ja temppuja haluan kanssa opettaa sille sekä hieman vaikeusasteen kasvattamista, kauko-ohjausta yms. Jälkeä olisi senkin kanssa kiva kokeilla, jos mahdollisuus tulee.

DIGI

- Hyvässä kunnossa pysyminen ja fiilistelyä sekä erilaista aivojumppaa yms. pientä kivaa neidille. Ensi vuodelle sama juttu, pääpointtina pysyä hyvässä kunnossa ja terveenä.

Kesä 2012


MINÄ?

Tottakai omistajallekin jotain, mihin pyrkiä. Olenkin jo miettinyt monesti treeneissä ja kisoissa "tämä mun tulee osata ens vuonna" - juttuja, joten tässäpä tulee.

- Kisahermoilua vähemmälle (Ah, tämä on ollut ongelma 2.luokassa, kun miltei kävelen siellä radalla siksi, että hermostuttaa niin pirun paljon).
- Lisää kärsivällisyyttä ja laiskuutta pois (Aina vaan).
- Lisätietoa barffauksesta (Menossa barffiluonnolle!)
- Opettelen hieromaan (Hierontaluennolle jo koirapaikka varattu!)
- Aksan ohjauskuvioita, mm. en valssaa koiran päälle.
- Löydän Windyn kanssa oikean tokofiiliksen.
- Opettelen esittämään koiria paremmin
- (TÄYS)KÄÄNNÖS VASEMMALLE! (Joo, ehkä ens vuonna osaan)
- Pohtia koiranjalostuksen yms. epäkohtia yhtä syvällisesti kuin tähänkin asti

Tuossa vielä osattiin jotain. Annin kuvaama ja laittama musiikki, juupa.

Lokakuun kisoista

Toinenkin video lokakuulta

Jälkimmäisissä justiinsa se, että ohjaukseni on sieltä ja syvältä sekä hidastan tuota koiraa hirveästi omilla "paikka!" "Odota!" yms. käskyilläni. Syyskuunkin videossa näkee, että kyllä se iroaa jos uskallan sen päästää, mutta enpä lokakuussa enää uskaltanut. Pitää vaan itse asennoitua, koira osaa, muttena anna sen osata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti