maanantai 26. joulukuuta 2016

Vuosi pakettiin


TammikuuHeti kuun alkupuolella tehtiin Dayan kanssa näyttelyreissu Kajaaniin, josta kotiintuomisena EH. Dura kävi silmätarkissa tutkituttamassa näkimensä terveiksi ja Cloudy kävi hierojalla. Vuoden ensimmäiset kisat kisattiin kuun viimeisenä viikonloppuna koiratanssin merkeissä Akaalla. Tuloksena Dayalle kunniamaininta freestylen alokasluokasta ja Windylle haukkujen sekä kieltojen täyteisellä koreografialla avoimen luokan 3.sija. Samana viikonloppuna Cloudy oli äidin kanssa Liettuassa, jossa eurasierista leivottiin Liettuan muovovalio sekä myös kansainvälinen muotovalio. Cloudy oli ensimmäisenä näyttelypäivänä VSP ja toisena ROP.

HelmikuuWindy kävi elämänsä viimeisissä agikisoissa tuuraamassa Cloudya kahden hyllyn sekä yhden nollan verran ja shetlantilainen nousi samalla 3.luokkaan. Kisojen jälkeen Wintu ja Dura kävivät hierojalla, jossa Dura olikin yllättävän jumissa, joten nuoremman eurasierin luustokuvausta siirrettiin eteenpäin.  Hain Dayalle ryhmäpaikkaa agilityyn ja saatiinkin jatkoryhmäpaikka eräästä maanantain ryhmästä. Lisäksi osallistuttiin Dayan kanssa kuuden kerran mittaiselle tokokurssille, joka osoittautui hyväksi ja hyödylliseksi. Kuun loppupuolella punaharmaa otus täytti jo viisi vuotta.

MaaliskuuMaanantai-illat kuluivat Dayan kanssa agilitytreeneissä, joissa molemmat viihdyttiin mainiosti. Saatiin myös tieto siitä, että oltiin Cloudyn kanssa päästy mukaan Kennelliiton Tokonuoret-valmennusryhmään. Dacu kävi kraniosakraaliterapiassa ja täytti kuun lopussa pyöreät 10 vuotta. Myös Wintu vanheni vuodella ja Dura kävi jälleen hierojalla, josta irtosi lupa mennä luustokuviin. Lisäksi Cloudy oli rotuyhdistyksen vuoden harrastaja-eurasier ja myös seuran vuosikokouksessa päästiin palkinnoille. Elettiin jälleen pääasiassa neljän koiran kanssa, sillä Dura oli suuren osaan keväästä siskollani.

HuhtikuuHuhtikuu oli Cloudyn kuukausi. Käytiin eurasierin kanssa ensimmäisellä Kennelliiton Tokonuorten valmennusleirillä ja tyyppi pääsi myös tuuraamaan tsekkiläistä agilitytreeneihin. Näiden jälkeen Cloudy kävi hierojalla. Päästiin myös Dayan kanssa mukaan Suomen Etsijäkoirien järjestämälle hajutunnistuksen alkeiskurssille, jossa tsekkiläinen osoittautui luonnonlahjakkuudeksi. Loppukuusta Daya pääsi takaisin agitreenien pariin ja Dura kävi luustokuvissa saaden täysin priimat paperit. Osallistuttiin myös tsekkiläisen kanssa nuorisojaoston järjestämään lajiesittelypäivään, jossa päästiin kokeilemaan noseworkia sekä doboa.

ToukokuuToukokuu sisälti Cloudyn vuoden ainokaiset neljä agilitystarttia, joista yhdessä sijoituttiin kolmanneksi. Käytiin myös soopeleiden kanssa mätsärissä, josta Wintulle sininen nauha ja Dura oli BIS1. Dayan kanssa päästiin aloittamaan vepekausi ja tsekkiläinen oli ihan elementissään lempilajinsa parissa. Myös jäljestys hajutunnistuksen alkeiskurssilla sujui edelleen hyvin. Vuoden ensimmäisistä rallytokokisoista Dayalle hyväksytty tulos avoimesta luokasta 91 pisteellä, mutta Wintun kanssa kerättiin liikaa virhepisteitä voittajaluokan radalta. Dacu ja Daya kävivät myös hierojalla ja itse kävin tekemässä vuoden ainoan kehätoimitsijakeikan Jämsän ryhmänäyttelyssä.

KesäkuuKesätyöt pitivät kiireisenä ja jouduttiin jättämään tsekkiläisen kanssa väliin niin agi-kuin vepetreenejäkin, mutta treenattiin paljolti itsenäisesti sekä uitiin ja lenkkeiltiin aktiivisesti. Käytiin Dayan kanssa Tuurin näyttelyssä, jossa tsekkiläinen sai viimeisen serttinsä punakeltaisen ruusukkeen kera. Lisäksi Dayan pitkään venytetty tokon kisaura korkattiin kuun puolivälissä Pieksämäellä kivalla ykköstuloksella. Tsekkiläinen pääsi juhannukseksi mukaan mökkeilemään ja ohjaaja suoritti tokon liikkeenohjaajakurssin sekä sai vihdoin ajokortin.

HeinäkuuKäytiin Cloudyn ja Dayan kanssa rallytokokisoissa, joista ei tulosta kummallekaan, mutta tehtiin hieno reissu koiratanssikisoihin Akaalle, joista jokaiselle tanssikaverille kunniamaininta. Daya siis voitti HTM alokasluokan ja Windy freestylen avoimen luokan ja Cloudylle freestylen alokasluokasta sija 5/11. Talkoilin tokon SM-kisoissa molempina päivinä sekä liikkuroin alokasluokan paikkamakuut. Käytiin jälleen Dayan kanssa mökkeilemässä ja päästiin myös vepetreeneihin, mutta kuukauden kaikki agilitytreenit taisivat jäädä väliin. Kuun toiseksi viimeisenä päivänä syntyivät Sateen pennut ja sitä seuraavana päivänä Dura sisaruksineen täytti pari vuotta.

ElokuuCloudy kävi hampaanpoistossa ja meni samalla röngtenkuviin, jossa kuvattiin selkä virallisesti puhtaaksi ja myös epäviralliset uusintakuvat näyttivät edelleen hyviltä. Molemmat eukut tutkittiin myös kilpirauhasen-ja haiman vajaatoiminnan osalta terveiksi. Dayan kanssa käytiin toistamiseen Pieksämäellä tokokokeessa, josta melko ruma 2.tulos ja kokeen jälkeen viilattiin alokasluokan liikkeitä Salme Mujusen yksityistunnilla. Käytiin pitkästä aikaa agimölleissä sekä mätsärissä, jossa Dura oli sin- ja Daya BIS5. Windyltä repesi kynsi toisesta etutassusta ja Dura muutti siskoni luokse. Kävin myös pyörittelemässä ja kuvaamassa Sateen palleroita.

Syyskuu

Tämä taisi olla meidän aktiivisin kisakuukausi. Heti kuun alussa Dura kävi kisaamassa ihka ensimmäiset kisansa rallytokon alokasluokassa saaden 86 pistettä. Daya sai piirinmestaruuskisoista RTK2-koularin, Duralle toinen hyväksytty alokkaasta ja Cloudylle ei tulosta. Kuun viimeisenä viikonloppuna olevista kisoista Daya jäi ensimmäisenä päivänä ilman tulosta ja sai toisena päivänä hyväksytyn tuloksen 80 pisteellä ollen tuomarin suosikki, mutta Cloudy jäi ilman tulosta kumpanakin päivänä. Samalla opin, että päävastuu kisojen järjestämisestä sekä omien koirien kanssa kisaaminen on yhtälönä never again.Daya myös kisasi parit tokokokeet varsin kivoilla ykköstuloksilla saaden molemmilla kerroilla KP:n sekä luokkavoiton ja jälkimmäisestä kokeesta myös TK1. Syyskuussa tapahtui kuitenkin myös se vuoden ikävimmäksi laskettava tapahtuma, eli Windyn ristisiteen repeäminen. Shetlantilainen muutti leikkauksen jälkeen väliaikaisesti äidilleni ja hänelle tarkoitettu Sateen pentu Dewa/Vinka kotiutui minulle ja Daya otti uuden tulokkaan vastaan upeasti.

LokakuuKuukausi koostui pitkälti pentuarjesta sekä Wintun toipumisesta ja shetlantilainen kävi myös fysioterapiassa. Sain Dayalle paikan luonnetestiin ja tsekkiläinen kävi tekemässä itsestään suomen muotovalion 157 pisteellä. Käytiin myös Cloudyn kanssa viimeisellä tokonuorten valmennusleirillä kuun viimeisenä viikonloppuna. Dewa muutti sijoituskotiin tuttavan luokse ja sai uudeksi nimekseen Vinka. Syyslomalle ajoittui vuoden viimeinen mökkireissu, jonne mukaan pääsivät Cloudy ja Daya.

MarraskuuCloudysta tuli mummo! Ja Durasta täti. Mummokoira kävi jo toistamiseen hampaanpoistossa ja molemmat eurasierit kävivät hakemassa sydänkuuntelusta puhtaat paperit. Vinkan sisaruksien kesken pidettiin pentumiitti, jonne mentiin myös Dayan kanssa ihastelemaan tyyppejä. Kotinäyttely, eli Jyväskylän KV meni ensimmäistä kertaa vuosiin pelkästään talkoohommien merkeissä, sillä yhtään omaa koiraa ei ollut kehässä tänä vuonna. Kuukausi oli treenien osalta ehkä vuoden järjestelmällisin, sillä käytiin useampaan otteeseen hallilla treenaamassa pelkästään tokoa, eikä mitään tokoagitanssirally-sekoitusta, kuten yleensä.

JoulukuuVuoden viimeiset kisat olivat Dayan rallytokokisat, joista ei tulosta, kiitos ohjaajan. Vietettiin pari kivaa päivää perinteisesti messarissa ja tuttuun tapaan mukana oli Cloudy, joka ei ollut kehässä tänä vuonna. Treenimotivaatiota on laskenut lähipiirissä ilmenneet lukuiset kennelyskätapaukset, joiden pelossa ollaan pysytelty poissa hallilta. Daya täytti kolme vuotta ja Dura tuli jouluksi kotiin juoksujen vuoksi. Tai juoksut ovat oikeastaan jo ohi, mutta haluan pitää Hosulia vielä täällä, kun elokuun jälkeen tyyppin seurasta on saanut nauttia vain satunnaisesti. Myös Cloudy juoksee, joten eurasierien huolto venyy ensi vuoden puolelle, mutta ennen joulua Dacu ja Daya kävivät hierojalla sekä Wintu fysioterapiassa. 

Lisäksi Vinka kävi kylässä ja tyyppi oli jo Duraa suurempi, pian se menee Daikustakin ohi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti