sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Logo livenä

Wintu pääsi kansikuvatytöksi vuoden viimeisen Reviiri-lehden kanteen. Kuva otettiin viime marraskuussa kotinäyttelyssä, kun toteutettiin Reviirin päätoimittajan ajatusta herättää näyttelyn logo henkiin, eli kuvata se oikeilla koirilla. Lauantaina paikalla oli kakkos- ja kolmosryhmät, joten kun toin Wintun paikalle, niin saatiin oikeat rodut kasaan kuvausta varten.

Lopputuloksen eteen nähtiin jonkin verran vaivaa. Kuvauspaikka oli ulkona ja pohjana toiminut kivilaatta oli sen verran kylmä, ettei doggi olisi halunnut istua siinä niin kauan, kuin olisi ollut tarve. Ensin täytyi kuitenkin saada isoin koira istumaan, että pystyi laittamaan Windyn mahdollisimman lähelle sitä.

Kuva: Salla Kuikka

Täytyy myöntää, että olin kuvitellut Wintun olevan hieman reippaampi. Ensimmäisellä kerralla shetlantilainen melkein vyöryi kaupungin toiseen päähän, kun laitoin sen kymmenen kertaa isomman lajitoverin viereen. Wintu oli sitä mieltä, että tässä hän ei varmasti suostuisi olemaan ja otti (itse asiassa aika kivoja!) sivuaskelia päästäkseen kauemmaksi. Laitoin shetlantilaisen uudelleen paikoilleen ja hoilotin paikka-käskyä jatkuvasti samalla, kun siskoni tsemppasi tuota pientä mallia yrittäen samalla saada sitä nostamaan korvansa pystyyn- ja ylipäänsä näyttämään edes hieman ryhdikkäämmältä.

Lopputuloksena kuitenkin se, että shetlantilainen tönöttää jähmettyneenä juuri siinä asennossa, kuin mihin allekirjoittanut sen jätti, eikä tsemppaus auttanut korvien nousemiseen. Wintussa ei oikein taida olla tuota malliainesta, vaikka olosuhteet olivat kieltämättä sen luonteelle jokseenkin haastavat.

Kuvauspaikkaa jouduttiin myös vaihtamaan kerran kehnon taustan vuoksi, eikä myöskään säästytty ihmisten kiivailta kommenteilta, sillä joidenkin mielestä kuvailut veivät liikaa tilaa. Mielestäni kuvauspaikan ympärillä tilaa kyllä riitti, ellei nyt välttämättä halunnut kävellä koirien ja linssin välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti